Nostradamus

http://2012en.files.wordpress.com/2008/08/nostradamus.jpg?w=200&h=200

Aici poti vedea filmul Nostradamus tradus in romana

Nostradamus (14 decembrie ??, 1503 – 2 iulie, 1566), pe numele său real Michel de Nostredame, a fost un faimos medic, cabalist şi farmacist francez. Celebritatea sa se datorează lucrării Les Propheties (Profeţii), a cărei primă ediţie a apărut în 1555. De la publicarea sa, a devenit foarte populară în toată lumea, creându-se în jurul său un cult. În literatura tuturor timpurilor i s-a acordat titlul de prevestitor a tuturor marilor evenimente care se desfăşurau sau urmau să se întâmple în lume.

Lucrările lui Nostradamus sunt realizate din catrene, multe dintre ele au fost de-a lungul timpului intrepretate sau traduse greşit.

Despre CATRENE

Fiecare prezicere constă din patru versuri, un catren, dar niciunul nu aduce a poezie. Vizionarul susţinea că acest stil îl proteja de pedeapsa celor puternici, care nu păreau să fie întotdeauna încântaţi de ceea ce le prezicea. Dar alţi observatori mai sceptici sunt de părere că stilul vag este adoptat în mod conştient pentru a lăsa scrierile deschise interpretărilor. În consecinţă, există probabil aproape 400 de interpretări diferite ale Centuriilor, fiecare încercând să dezvăluie secretele profeţilor, care continuă până în anul 3797. “Scrierile mele vor fi mai bine înţelese de cei ce vor veni după moartea mea”, scria clarvăzătorul.

Timp de 3 ani, Nostradamus a scris peste 900 de catrene şi centurii despre prezicerea viitorului. În aceste lucrări, Nostradamus prevesteşte despre viitorul lumii, 70% din ele fiind împlinite până în prezent.Prevesteşte despre domnia lui Napoleon, despre Al doilea război mondial, despre ascesiunea lui Hitler, despre asasinarea Preşedintelui american John F. Kennedy, despre aselenizare. Într-un catren Nostradamus ne vorbeşte despre “cerul în flăcări”, “noul oraş”, “trăznet uriaş” şi “doi fraţi răpuşi”. Mulţi care au analizat acest catren au concluzionat că ar fi vorba chiar despre atentatele din 11 septembrie 2001.

El mai relatează că va fi şi cel de-al Treilea Război Mondial, care va dura 27 de ani, menţionând şi venirea antichristului din Orientul Mijlociu. Se crede că al 3-lea Război Mondial va începe după moartea ultimului Papă (cel ce va urma după moartea Papei Benedict al XVI-lea), care va fi asasinat de anticrist.

În catrenele sale foloseşte noţiuni, şi denumiri folosite des în prezent, dar care nu existau la vremea respectivă. De exemplu, citind în Centurii numele de Italia, pentru noi nu ar fi nimic ciudat, dar regatul Italiei ia fiinţă mult mai târziu.

PROFEŢII ÎMPLINITE. – Nostradamus s-a bucurat de recunoaştere încă din timpul vieţii, dat fiind că previziunile sale pe termen scurt s-au dovedit corecte.

Din studiile făcute de interpreţii săi se poate spune că Nostradamus a mai prevăzut, printre altele:

-         dominaţia maritimă a Marii Britanii, timp de aproape trei secole;

-         campania dusă de biserică împotriva lui Giordano Bruno;

-         protectoratul lui Cromwell (catrenul VIII-76);

-         revoluţia franceză (catrenul I-57);

-         naşterea şi ascensiunea lui Napoleon Bonaparte şi a lui Hitler;

-         tratatul de pace semnat în octombrie 1727 între Turcia şi Iran (catrenul III-77);

-         războiul de secesiune (catrenul X-42);

-         primul război mondial (catrenul I-64);

-         atacurile nucleare asupra oraşelor Nagasaki şi Hiroshima (catrenul II-6);

-         revoluţia anti-comunistă din Ungaria;

-         căderea zidului Berlinului;

-         moartea lui J.F. Kennedy;

-         misiunea milenară a Papei Ioan Paul al II-lea;

-         atacul asupra Statelor Unite ale Americii (catrenul I-87);

-         apariţia pneumoniei atipice şi reapariţia antraxului etc.

Cartea pierduta a lui Nostradamus

O carte misterioasa care contine profetii criptice a fost descoperita recent la Biblioteca Nationala din Roma si exista dovezi ca aceasta ar reprezenta munca finala a faimosului si controversatului Nostradamus, cel mai renumit clarvazator al lumii. Mai interesant decat descoperirea cartii insasi este continutul ei care, conform specialistilor, era atat de inspaimantator si blasfemiator incat, in acele vremuri, s-a dorit ascunderea ei. Volumul a fost intitulat “Cartea Pierduta”.

Manuscrisul apartinuse initial fiului lui Nostradamus, care l-a donat lui Papa Urban al VIII-lea.

“Cartea pierduta” a lui Nostradamus exploreaza unele din profetiile acestuia care l-au facut celebru, iar volumul contine de asemenea si o serie de schite si desene care vorbesc despre lucruri inspaimantatoare pentru generatiile actuale.

Printre file se pot astfel vedea, conform cercetatorilor, imagini care indica un viitor plin de probleme pentru Biserica Catolica, iar una dintre schite reprezinta chiar asasinarea unuia dintre cei mai iubiti Papi ai erei moderne.

Exista si desene care ilustreaza cele doua Razboaie Mondiale sau miscari politice precum comunismul si fascismul. Exista si indicii, de asemenea, despre curentele conflicte globale, inclusiv ascensiunea fundamentalismului.

Unele voci care se intreaba daca nu cumva titlurile ziarelor din intreaga lume, care vorbesc despre terorism, incalzirea globala, epidemii si pandemii sau catastrofe naturale nu duc cumva la aceleasi concluzii ca cele ale lui Nostradamus. Mai mult decat atat, unii oameni de stiinta sustin ca Nostradamus a vorbit foarte clar si despre cel de-al Treilea Razboi Mondial.

Insa evident ca exista si sceptici care sunt de parere ca aceste informatii nu sunt decat speculatii si zvonuri neintemeiate. Aceiasi sceptici sustin ca acele catrene
ale lui Nostradamus sunt atat de criptice incat pot fi interpretate in zeci de feluri, insa cercetatorii care au studiat in amanunt lucrarile sale afirma cu tarie ca acesta si-a exprimat foarte clar opiniile si profetiile.

Multi oameni de stiinta au declarat in 2001 ca cel de-al Treilea Razboi Mondial va incepe anul urmator, adica 2002, insa Nostradamus nu s-a referit niciodata la o data
precisa.

In “Cartea Pierduta” se vorbeste despre un conflict in Statele Unite ale Americii si Iran, un nou atentat terorist de proportii asupra SUA, despre Osama bin Laden, si chiar despre un atac nuclear asupra Romei, care il determina pe Papa sa paraseasca Vaticanul si sa se refugieze intr-o alta locatie. Conform altor teorii, orasul vizat nu ar fi capitala italiana, ci Parisul.

Nostradamus mai vorbea despre aparitia unor noi arme de ucidere in masa, despre un “al treilea
Antichrist”, o “Noua ordine mondiala”, precum si despre catastrofe naturale
provocate insa de “masinariile” oamenilor.

Se pare ca Statele Unite ale Americii vor fi cele mai afectate de catastrofe naturale, in special cutremure si indundatii, care vor provoca adevarate razboaie civile si saracie lucie.

SUA vor fi falimentate incercand sa faca fata catastrofelor. In acea perioada, trei mari natiuni vor sari in ajutorul americanilor.

Nostradamus mai sustine ca un lider din Estul Mijlociu va putea obtine arma nucleara pe care nu va ezita sa o foloseasca pentru a-si atinge ambitiile.

Conform vizionarului francez, cel de-al Treilea Razboi Mondial va fi declansat de asasinarea unui lider controversat pe care l-a numit “Mabus”. Acesta ar putea fi chiar liderul palestinian Mahmoud Abbas, presdintele Iranului Mahmoud Ahmadinejad, vicepremierul sarb, Miroljub Labus, sau chiar George Bush.

In afara conflictelor politice se mai pomeneste si despre un corp ceresc foarte periculos, care poate reprezenta o amenintare impotriva omenirii, in perioada mai 2008 – noiembrie 2009. Aceasta previziune se potriveste cu alte profetii antice.

Atat Nostradamus cat si Edgar Cayce, sau Sfantul Ioan au vorbit despre vremuri care vor aduce cutremure de proportii si catastrofe geologice.

Profetiile necunoscute ale lui Nostradamus

In caseta metalica, gasita recent pe mosia lui Nostradamus se aflau manuscrise inedite. Potrivit acestora, sfarsitul lumii va veni in 2436, economia mondiala se va prabusi, oamenii se vor muta in alte sisteme solare si numarul homosexualilor va creste de patru ori.

Cu cateva luni in urma, dr. Edmond Fourier, unul dintre cei mai importanti cercetatori ai operei lui Nostradamus, faimosul vizionar francez din secolul al XVI-lea, a facut o descoperire senzationala.

Sub un bloc de piatra, in apropiere de Paris, el a gasit o cutie cu manuscrise ce cuprindeau o serie de profetii ale lui Nostradamus, necunoscute pana acum. Ele au fost facute publice intr-o lucrare, intitulata: “Descifrarea profetiilor lui Nostradamus”.

Potrivit lui Fourier, Nostradamus era convins ca prezicerile lui nu vor fi intelese de contemporanii lui, de aceea a lasat o serie de indicii pentru a fi gasite atunci cand ar fi dorit el, respectiv la cumpana mileniului. Profetiile lui Nostradamus sunt exprimate in versuri, denumite catrene. Multe din cele prezise de el, ca de pilda aparitia lui Adolf Hitler si cel de-al doilea razboi mondial, s-au dovedit a fi adevarate. Dar una dintre cele mai cunoscute profetii care arata ca un meteor va lovi Pamantul in toamna lui 1999, parea ca nu s-a indeplinit. Catrenul 69 descrie obiectul drept “un mare munte rotund care se va rostogoli, facand sa se scufunde tari mari”.

Cand acest fenomen nu a avut loc, dr. Fourier si colegii lui au ramas descumpaniti. “Pana la urma mi-am dat seama ca Nostradamus ne-a oferit spre descifrare unul din celebrele sale jocuri de cuvinte”, afirma cercetatorul. Ne indica un anumit loc. Prin “munte” el a subinteles “o stanca imensa si daca aceasta va fi rostogolita, ceea ce se va gasi acolo va avea o influenta uriasa asupra statelor lumii”.

Dr. Fourier si-a dat imediat seama unde trebuie sa caute si s-a dus direct la o piatra neagra, mare, rotunda, situata in apropiere de Paris, pe proprietatea in care a trait Nostradamus. Impreuna cu echipa sa, a inceput sa sape si a gasit o cutiuta metalica, pe capacul careia era gravata litera “N”. “Cand am deschis cutia si am zarit un teanc de pergamente ingalbenite, cu scrisul inimitabil al lui Michel de Nostradamus, inima mea pur si simplu s-a oprit pentru o clipa”, a povestit cercetatorul.

Scrierile contin sute de profetii, necunoscute pana acum, unele datatoare de sperante, altele ingrozitoare. Iata cateva dintre ele, considerate de Fourier, drept cele mai semnificative: Diferentele intre limbi vor dispareaPotrivit lui Nostradamus, ca urmare a unei inventii pe care o denumeste “un nou aparat”, lumea va fi “asa cum a fost inainte de Turnul Babel”. Explicatia cercetatorului este ca Nostradamus s-a gandit la un fel de masina de tradus universala, poate un calculator. Profetul spune ca aceasta descoperire va duce curand la disparitia natiunilor.

Economia mondiala se va prabusi odata cu disparitia averilor lor, “bogatii vor muri de mai multe ori”, spune profetul.

Soarele va furniza intreaga energie. Actualele surse de energie vor fi inlocuite de o putere ieftina, care se gaseste din belsug, provenind din ceea ce Nostradamus denumeste “Regele Cerului”. Potrivit cercetatorului, este vorba de o descriere a unui satelit care capteaza energie solara si o transmite spre Pamant.

Oamenii vor trai 200 de ani. Progresele medicinii vor prelungi durata de viata medie a omului la 200 de ani. O persoana de 80 de ani va arata ca una de 50, spune profetul. Numarul homosexualilor va creste de patru ori. Din motive inexplicabile, numarul “barbatilor care ii iubesc pe barbati va fi de patru ori mai mare”, prezice Nostradamus. Vechile metode chineze de vindecare vor inlocui medicina moderna”. Insanatosirea va veni din Est”, scrie Nostradamus. Pe baza bioenergiei transmise prin maini, metoda va permite si celor care nu au pregatire medicala sa vindece boli, de la constipatie la cancer.

Toate impozitele vor fi desfiintate. O revolta de masa va duce la desfiintarea definitiva a impozitelor. “Oamenii vor refuza sa plateasca impozite regelui”, scrie prezicatorul. Nuditatea va deveni un lucru comun odata cu imbunatatirea conditiilor de sanatate datorita unor gene mai bune, oamenii vor fi multumiti de trupurile lor si treptat publicul va accepta goliciunea.

Radiatiile vor usca Pamantul. “Regele va fura padurile, cerul se va deschide, campurile vor arde din cauza caldurii”, scrie Nostradamus. Este un avertisment ce arata ca distrugerea padurilor tropicale va duce la subtierea stratului de ozon, expunand Pamantul radiatiilor ultraviolete nocive.

Urmatorul Papa va fi asasinat. Un papa carismatic va fi omorat in timp ce viziteaza o tara straina, declansand tulburari planetare. Dr. Fourier afirma ca este vorba de succesorul lui Ioan Paul al II-lea, deoarece Nostradumus il descrie “tanar”. Religiile oficiale vor disparea. Asasinarea Papei va declansa un razboi sfant si, drept rezultat, bisericile sub forma actuala nu vor mai exista, spune Nostradamus, adaugand insa ca oamenii vor continua sa se roage si-si vor mentine credinta in Dumnezeu.

Cei mai multi oameni vor parasi Pamantul si vor trai aiurea. In urmatorii 300 de ani, omul va coloniza alte sisteme stelare. Pentru majoritatea oamenilor Pamantul “va deveni un mit”, prezice Nostradamus. Sfarsitul lumii va avea loc in 2436. Nostradamus declara cu certitudine ca istoria umanitatii se va sfarsi la 1 octombrie 2436. El nu indica mijloacele prin care omenirea va fi distrusa, dar sugereaza ca fiinte pe care le denumeste “dusmanii nostri vechi” vor incepe un razboi.

Catrenele lui Nostradamus

Sa vedem cateva din Catrenele lui Nostradamus:

Catrenul I-57 – Căderea monarhiei franceze

O mare luptă va cutremura pământul,
Înţelegerea ruptă de cei care vor înălţa capul spre cer
Gura însângerată va fi înecată în sânge
La pământ va fi chipul uns cu lapte şi miere.

Comentariu: “Chipul uns cu lapte şi miere” este Ludovic al XVI-lea, ghilotinat de comunarzii francezi.

Catrenul III-35 – Naşterea lui Napoleon Bonaparte (15 august 1769)

La căpătul părţii occidentale a Europei,
Din oameni sărmani se va naşte un copil
Care va seduce cu vorbele sale o mare armată
Faima sa va creşte şi mai mult în ţinutul Orientului.

Comentariu: Napoleon s-a născut în insula Corsica, situată la extremitatea occidentală a Europei, dintr-o familie de nobili scăpătaţi. Expediţia din Egipt (Orient) făcută în 1798 i-a sporit faima.

Catrenul I-50 – Apariţia Statelor Unite ale Americilor

Din tripleta aquatică se va naşte
Dintr-unul care va face joia să-i fie sărbătoare
Veste despre el, laudele la adresa regnului său, puterea sa va creşte
Pe pământ şi pe mare în Orient furtună.

Comentariu: În 4 iulie 1776, când Soarele se afla sub semnul Racului (tripleta aquatică) s-au înfiinţat SUA. Fondatorul ei, George Washington, a proclamat ziua de Thanksgiving (ultima joi din luna noiembrie) ca sărbătoare naţională.

SFÂRŞITUL LUMII ÎN … 1999?! Chiar dacă multe dintre profeţii sunt verificate, o parte dintre ele nu se regăsesc în istorie sub forma în care au fost mai apoi interpretate. Este cazul aşa-numitului “an negru”, 1999, căruia Nostradamus i-a dedicat mai bine de zece pagini.

“În anul 1999 şi 7 luni / Din cer va coborî un mare Rege al Terorii / Ce-l va reînvia pe marele Rege Mongol, / Marte guvernând după bunu-i plac şi după aceea”, spune catrenul X-72.

Interpreţii au admis că evenimentul ar fi trebuit să se petreacă în iulie 1999, să însemne cel de-al treilea război mondial, iar conflictul din Kosovo a fost văzut drept “începutul sfârşitului lumii”. Deocamdată, nu s-a întâmplat nimic de acest gen.

Singurul care a dat o altă interpretare acestui catren este Vlaicu Ionescu. El a arătat că acest catren, combinat cu “geamănul” său, V-41, ar anunţa de fapt naşterea viitorului rege al Franţei.

DIVINITATE ŞI MATEMATICĂ. Prin ce metodă un om din secolul XVI a putut prezice evenimente dintr-un viitor atât de îndepărtat? O întrebare la care se poate da foarte greu un răspuns.

Se ştie sigur (din corespondenţa sa) că prezicătorul era un bun stăpânitor al ritualurilor esoterice de origine egipteană, greco-latină şi alexandrină. De asemenea, era ceea ce el însuşi numea un “astrofil”, adică un împătimit al studierii stelelor, şi un bun matematician.

Să fi călătorit Nostradamus în timp prin metode numai de el ştiut? Sau profeţiile sale sunt de inspiraţie divină? Se pare că răspunsul l-a dat chiar el, în primele două catrene ale “Centuriilor”: revelaţiile sunt rodul experienţelor lui nocturne şi secrete.

Sau, cum îi scria fiului său mai mare, Cezar, la 1 martie 1555: “Predicţiile au fost făcute prin inspiraţie divină, spirit profetic şi unele calcule matematice”.

Aici poti vedea filmul Nostradamus tradus in romana

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s